Väinö etsii uutta kotia

5-vuotias leikkaamaton uros Väinö (Smahildur’s Eirikur Raudi) etsii uutta kotia. Oman elämäntilanteeni sekä Väinön kaupunkiasumisen haasteiden vuoksi olen tullut pitkän harkinnan jälkeen siihen tulokseen, että sekä itseni että Väinön kannalta olisi parasta löytää Väinölle uusi koti. Väinö on todella suloinen, leikkisä ja seurallinen sekä erittäin miellyttämishaluinen ja haluaa olla kaikessa mukana. Väinö rakastaa ihmisiä, pitää läheisyydestä ja huomiosta ja haluaisi päästä häntä heiluen tervehtimään jokaista vastaantulevaa ihmistä. Elämä Väinön kanssa on todella mukavaa silloin, kun Väinö saa olla rauhassa ihmisten kanssa ja kokee olonsa turvalliseksi. Väinö on todella fiksu ja nopea oppimaan silloin, kun ympärillä ei ole mitään ylimääräisiä ärsykkeitä tai stressin aiheita.

Väinö on asunut koko ikänsä pääkaupunkiseudulla, ja suurimmat haasteet Väinön kanssa liittyvät haukkumiseen sekä autoiluun. Väinö haukkuu paljon sekä sisällä että ulkona, minkä vuoksi kerrostaloasuminen ei ainakaan meillä enää onnistu. Ulkona haukutaan lähes jokaiselle vastaantulevalle eläimelle, mutta sen sijaan polkupyörät ja taajamanopeudella ajavat autot Väinö jättää rauhaan (isommilla teillä hyökkäilee autoja päin). Välillä myös muiden koirien ohitustilanteet onnistuvat namien avulla, ja Väinö on muutenkin helposti motivoitavissa ruualla silloin, kun hän ei käy liikaa kierroksilla. Autossa oloa Väinö pelkää todella paljon, ja tähän on kokeiltu Alproxia (bentsodiatsepiini) sekä Clomicalm-geeliä, joista jälkimmäinen lieventää pahinta stressiä aavistuksen verran. Kuitenkin autoilu on jätetty tämän asian vuoksi Väinöllä aivan minimiin. Oma elämäntilanteeni on se, että asun Väinön kanssa yksin ilman etätyömahdollisuutta, ja minun on todella vaikea järjestää tarpeeksi aikaa Väinölle siitä huolimatta, että olen luopunut osasta harrastuksista Väinön vuoksi. Hankin Väinön yhdessä aikoinaan ex-kumppanini kanssa, mutta eron jälkeen jäin Väinön kanssa yksin. Väinö joutuu olemaan paljon yksin kotona kerrostaloasunnossani, mistä tunnen paljon syyllisyyttä ja stressiä niin Väinön kuin naapureidenkin kannalta.

Väinölle olisi varmasti parhaaksi elämä jossakin muualla kuin kaupungissa, tai sitten hyvin osaavissa ja kokeneissa käsissä. Muiden koirien kanssa Väinö tulee vaihtelevasti toimeen – pääasiassa Väinö suhtautuu ystävällisiin koiriin ystävällisesti, mutta provosoituu herkästi, jos toinen koira esim. murisee tai vaikuttaa olevan hyökkäysaikeissa. Kokemus muista koirista on kuitenkin vähäistä ja perustuu lähinnä satunnaisiin koirapuistokäynteihin. Lasten kanssa Väinö ei juurikaan ole ollut tekemisissä, mutta oma mututuntumani on, että juoksevista ja äänekkäistä pikkulapsista Väinö saattaisi mennä hieman kierroksille ja alkaa esim. repimään hihoista ja lahkeista.

Jos sinulla olisi mahdollisesti tarjota Väinölle koti, ota yhteyttä henna.noponen@hotmail.com tai 050-4684844. Kerron mielelläni Väinöstä ja tilanteestamme lisää!