Toiminta

Toimintaamme kuuluu:

Tapaamisia

Pyrimme järjestämään tapaamisia esim. tietyn alueen islanninlammaskoiraomistajille – jonkin aiheen ympärille (paimennus, rauniorata toiminta jne) tai vaan toisten tapaamisen merkeissä.

Lue lisää tapahtumista täältä.

Näyttelytoimintaa

Pyrimme saamaan johonkin näyttelyyn, joissa on on ollut mielenkiintoinen tuomari enemmän islanninlammaskoiria kokoon. Vuonna 1999 nimesimme V-99 näyttelyn Helsingissä tällaiseksi, kun rodun erikoistuomari Hans-Åke Sperne oli arvostelemassa rotua. Vuonna 2000 erikoisnäyttelyksi nimettiin Jyväskylän kansainvälinen näyttely kuten myös 2001.

Vuodesta 2002 saatiin jo ensimmäinen virallinen erikoisnäyttely Rovaniemelle.

Vuosittaiset toko, agility & rallytoko -mestaruusratkonnat

Ensimmäiset toko & agility -mestaruuskisat järjestettiin erikoisnäyttelyssä 2002.

Rallytoko tuli mukaan ohjelmistoon vuonna 2013.

Lue lisää vuosittaisten kisojen ja kiertopalkintojen tuloksista täältä.

Joka vuotinen paimennustaipumustesti

Ensimmäisen kerran islanninkoirien paimennustaipumusta testattiin Ahvenanmaalla heinäkuussa 2006. Sen jälkeen testi on muuttunut kaksipäiväiseksi (yhdelle päivälle mahtuu 20 testattavaa) ja testipaikka vaihdellut ympäri Suomea.

Testattujen koirien tulokset löytyvät tästä.

Kansainvälinen toiminta

Yhdistyksemme on osallistunut vuodesta 1996 järjestettyihin kansainvälisiin islanninlammaskoiraseminaareihin. Seminaarimaat ovat Pohjoismaiden lisäksi Saksa ja Hollanti. Toiminnalla pyritään lisäämään kansainvälistä yhteistoimintaa eri maiden välillä. ISIC:n omat kotisivut ISIC – Icelandic Sheepdog International Committee.

Jäsenlehti 

Yhdistyksellä on oma jäsenlehti Hundur, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Jäsenlehden lisäksi ilmestyy vuosikirja, johon on koottu erikseen näyttelyarvostelut, rekisteröinnit jne.

Vanhoja Hundurin juttuja löytyy tästä.

Oheistuotteita

Yhdistyksellä on myynnissä erilaisia tuotteita joilla avustetaan yhdistyksen toimintaa.

Katso koko tuotevalikoima Hundurshopista.

Keskustelupalsta

Islanninkoiraharrastajilla on (ei yhdistyksen ylläpitämä) epävirallinen keskustelupalsta osoitteessa http://islanninkoirat.boards.net/