Ranskanbulldoggien risteytysprojekti

Ranskanbuldoggien risteytysprojekti, sivut, on lähestynyt Islanninkoirat ry:tä, koska Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on ehdottanut islanninlammaskoiraa yhtenä mahdollisena risteytys rotuna.

  1. Yhdistys ei voi estää yksittäisen koiran käyttöä, eikä myöskään pakottaa ketään antamaan koiraansa käyttöön. Edes tähän roturisteytysprojektiin. Koiran omistaja päättää koiran jalostuskäytöstä.
  2. Koska yhdistyksemme ei voi kieltää, on järkevämpää nostaa esille meidän rodun osalta tärkeitä huomioitavia seikkoja sen sijaan, että ranskanbulldoggi harrastajat etenevät risteytyksessä ilman, että meillä on mahdollisuus vaikuttaa.
  3. Tässä ei olla risteyttämässä islanninkoiraan ranskanbulldoggia. Vaan risteyttämässä islanninkoiraa sen hyvän terveystilanteen vuoksi ranskanbulldoggiin. Mahdolliset pennut eivät tule olemaan islanninkoiria, niitä ei voida käyttää islanninkoirien jalostukseen jatkossa. Mahdolliset risteytys pennut rekisteröidään ranskanbulldogeiksi, poikkeuksetta.
  4. Asia on tunteita herättävä ja meillä jokaisella on varmasti tähän oma mielipiteemme. Islanninkoirat ry hallitus ja jalostustoimikunta haluaa kuitenkin, että kuten yleensäkaikessa, rotumme harrastajat pystyvät tässäkin asiassa kaikkia osapuolia kunnioittavaan keskusteluun.
  5. Alustavassa lähestymisessä pyyntönä oli uroksen käyttö. Uroksen käyttäminen risteytysprojektiin, ei tee siitä yhtään vähemmän haluttua jalostusmateriaali myös islanninlammaskoirien jalostuksessa.